En hjertestarter, også kendt som en automatisk ekstern defibrillator (AED), er en bærbar enhed designet til at give en elektrisk stød til hjertet ved hjertestop. Den bruges til at behandle tilstande som pludselig hjertestop og ventrikelflimmer, hvor hjertet holder op med at pumpe blod effektivt.

Hjertestarteren analyserer automatisk patientens hjerteslag og afgør, om et stød er nødvendigt. Den giver brugeren trin-for-trin instruktioner, hvilket gør den anvendelig selv for personer uden medicinsk træning. Hjertestarterens hurtige og korrekte anvendelse kan være livreddende og øge chancerne for overlevelse betydeligt ved hjertestop.

Hjertestarterne i Pedersdal Grundejerforening er blevet revideret og er fuldt funktionsdygtige. De har allerede været anvendt flere gange i 2022 og 2023.

Der er to hjertestartere tilgængelige: én placeret på Trevlekronevej efter den første grund til højre foran bogskabet, og en anden på Stolt Henriksvej ved nr. 45, langs gennemgangsvejen i retning Nord-Syd.

Bestyrelsen opfordrer alle medlemmer til at tilmelde sig som hjerteløbere, da alle kan bidrage til at redde liv i nødsituationer.