Visninger: 690

SÅ KOM DE VILDE HESTE 

Der er nemlig lige sluppet en familie med 8 vilde heste løs i en del af Bøtøskoven. En video af selve udsætningen kan du se ved at følge linket herunder:  https://www.facebook.com/groups/636424299848445/?fref=ts

landkortDet er formentlig første gang nogensinde, at Østdanmark kan byde velkommen til vilde heste, der minder om den oprindelige, europæiske vildhest, Tarpanen.

Nu skal hestene lige have lov til at finde sig godt til rette her i skoven, men på søndag er der guidet rundtur. Her kan du høre mere om projektet og stille spørgsmål. 

Der er rundvisning klokken 11 og 13, se kortet herunder.

Der er mulighed for at parkere på den store p-plads for enden af Bøtø Ringvej og Bøtøvej. Vi mødes ved Kviehusplads, som ligger cirka 700 meter nede ad skovvejen fra hovedindgangen.  

LIDT MERE OM PROJEKTET

De vilde heste, der nu er sluppet løs i Bøtøskoven, er en hingst, fem hopper og to føl. 
Hestene kommer fra et naturreservat i det nordlige Tyskland. De er af racen Konik, som er fremavlet, så racen i dag ligner den oprindelige, europæiske vildhest, Tarpanen. Tarpanen uddøde omkring år 1900. 

Sammen med en flok Skotsk Højlandskvæg skal de vilde heste være naturens egne naturplejere. 
Dyrene skal æde buske og træer, så området ikke gror til igen. På den måde bliver den rigtige balance mellem åbne græsarealer og områder med skov holdt ved lige. 

Der er opsat 7,5 km hegn, så stort set hele skoven er indhegnet, og dyrene skal gå ude hele året.

Naturgenopretningsprojektet i Bøtøskoven er et samarbejde, som vi har indgået med Den Danske Naturfond og skov- og naturkonsulent Thyge Andersen. 

Fonden købte den nordlige del af Bøtøskoven på 153 ha i marts 2017 og vi står for driften og tilsynet med området. 

I forbindelse med omdannelsen til en lysåben græsningsskov er de tætte områder med nåletræer blevet fældet.
Det skal skabe en meget mere varieret natur og give nye levesteder for eksempel til de mange sjældne arter af sommerfugle og flagermus i området.

Du kan læse mere om projektet i Bøtøskoven på:
http://www.guldborgsund.dk/boetoeplantage