Visninger: 948

God nyhed som Pedersdal og Marielyst Grundejerforening
har kæmpet for i mange år

 Inden nytår er det tilladt at cykle på Det Falsterske Dige. 
Det fastslår formand for Guldborgsund Kommunes teknik- og miljøudvalg Flemming Jantzen (V).

På årets og valgperiodens sidste byrådsmøde 14. december er et nyt reglement for færdsel på diget til politisk behandling. Det bliver dermed Flemming Jantzens sidste politiske handling, når han forventeligt får opbakning til et reglement, der gør det lovligt at cykle på de 17 kilometer dige, der adskiller Østersøen fra sommerhusområder, skov og landbrug langs Falsters østkyst.

- Jeg føler mig meget sikker på, at en stor majoritet i byrådet bakker op. Der er et stort ønske fra offentligheden om at kunne få den rekreative oplevelse, det er at cykle på diget. Og det er det ønske, vi efterkommer. Cyklingen vil ikke slide nævneværdigt på diget, og kommunen er klar til at sætte et beløb af til ekstra vedligeholdelse, hvis det bliver nødvendigt, siger Flemming Jantzen.

Han ser frem til, at byrådet sætter sidste punktum i en mere end tyve år gammel stillingskrig mellem digelaget og politikerne - først i Storstrøms Amt og siden i Guldborgsund Kommune.

- Det er slået fast, at det er byrådet, der laver reglementet, og beslutningen kan ikke påklages. Så der bliver sat punktum nu, siger Flemming Jantzen.

Formanden for Det Falsterske Digelaug, Søren Bjerregaard, er - ikke uventet - rygende uenig.

- Politikerne glemmer, hvad digets formål er. Det skal beskytte menneskerne mod oversvømmelse, og de mennesker bliver taget som gidsler, når politikere sidder i deres borg på rådhuset langt fra diget og beslutter, at det er vigtigere med cykelture end sikring mod stormflod. De har for eksempel allerede glemt stormen 4. januar 2017, som kunne have været katastrofal, hvis vinden var gået i øst, siger Søren Bjerregaard.